
Het verhaal van de rivier
Museum De Bastei vertelt het verhaal van de rivier. Duik het museum in en ga op reis door verleden, heden en toekomst. Aan de Waal en in de oudste stad van Nederland raak je het verleden en ontdek je de flora en fauna van het Gelderse rivierengebied. Leuk en leerzaam voor grote en kleine onderzoekers. Beleef hoe de rivier hier stad en natuur verbindt!
Een brug in tijd en ruimte
Passend bij de oudste stad van Nederland, de drukst bevaren rivier van Europa en de rijke natuur van nationaal landschap de Gelderse Poort slaat Museum De Bastei een brug tussen historie en eigentijdse kwesties.
De locatie aan de Waalkade is daarvoor ideaal: de geschiedenis van de rivier gaat hier terug tot de vorming van het landschap en de vroegste geschiedenis van de stad. De archeologische vondsten bieden een unieke kans om kennis te nemen van de relatie die de stad vanouds heeft met de rivier. Dwaal door de historische straten van de stad en raak het Nijmegen van de 13e eeuw aan!
Museum De Bastei vertelt het verhaal van de rivier.

De Bastei Academie
Ook riviermanagement is een belangrijk en actueel thema binnen het verhaal van de rivier. Zo zorgen rivierverruimingsprojecten in en rondom Nijmegen voor een klimaat-bestendig rivierenlandschap, waarbij veiligheid en ruimte voor natuur hand in hand gaan. In De Bastei Academie kun je zelf proberen de rivier vorm te geven, en bouw je mee aan de toekomst van het rivierenlandschap.
Educatie
Boek met je klas een veldles of groepsbezoek aan De Bastei. De uitleenservice verzorgt de uitleen van meer dan 40 verschillende leskisten. Vooral voor het basisonderwijs zijn deze in te zetten bij lessen over natuur, milieu, wetenschap en techniek. Leskisten zijn vaak methode vervangend, onder het motto ‘niet meer, maar wel beter’.
Scholen uit gemeente Nijmegen kunnen bij De Bastei terecht voor advies en informatie over NME-voorzieningen in de buurt.



Credits: Museum de Bastei
Actueel
Nieuws en ontwikkelingen uit ons netwerk

Gezocht: Techkwadraat ambassadeurs

Wat is de toekomst van sociale media?

Kaartverkoop Nationale Wetenschapscommunicatiedag 2025 gestart

Extra instroommoment Trainingstraject D&I
